İleri itaat eğitimi, köpeğinize ancak temel itaat eğitimi aldıktan sonra verilebilir. Bu eğitimde köpeğinizle aranızdaki bağ yani sevk kayışı ortadan kalkar

​          İleri itaat eğitimi, köpeğinize ancak temel itaat eğitimi aldıktan sonra verilebilir. Bu eğitimde köpeğinizle aranızdaki bağ yani sevk kayışı ortadan kalkar. Köpeğiniz tamamen özgürken komutlarınıza uymasını sağlar. Bu nedenle ilk eğitim olan temel itaat eğitimini çok iyi bir şekilde tamamlamış olması gerekir. Bu eğitimde çok kararlı ve net olmanız gerekir. Çünkü,  tek yaptırım gücünüz oteriteniz olacaktır.​​

Gel Komutu:
 

Köpeğiniz bu komutu aldığında, ilgilendiği herşeyi bırakıp sahibinin yanına gelir, karşısına oturur ve bir sonraki komuta hazır olarak bekler. 

Yanıma Komutu:

Köpeğiniz, “gel” komutunun arkasından, sizin sol yanınızda oturur pozisyonu alır.


Takip Komutu:

Temel itaat eğitimindeki takip komutundan tek farkı köpeğinizin kayışsız ve özgür olmasıdır. Artık sevk kayışı değil oteriteniz hakimdir.

Otur Komutu :

Sahibin, yürürken verdiği “otur” komutuna köpeğin uyması, sahibin ise yürümeye devam etmesidir. İkinci bir komuta değin köpeğin bulunduğu yeri çeldirici ve dikkat dağıtıcılara rağmen korumasıdır.

Otur Bekle Komutu :

Otur komutu ile oturttuğunuz köpeğinizin yanından uzaklaşmak ve sizi hareketsiz olarak siz yanına gelene kadar beklemesini sağlamak için kullanılır. Otur komutundan sonra bekle diyerek yanından uzaklaşırsınız. Bekle komutu süresince köpeğinizin yanından top, kedi, başka köpek veya insan geçebilir. Bütün bunlara karşın pozisyonunu bozmamalı.

Yat Komutu :

Köpeğinizin, durur, yürür, oturur yada koşarken yat komutunu uygulamasıdır. Bu komut esnasında ikinci bir komuta kadar, herhangi bir caydırıcı ve dikkatini dağıtacak olaylara rağmen pozisyonunu bozmaz.

Yat Bekle Komutu :

Yat komutunun ardından, yanından uzaklaştığınız köpeğiniz, pozisyonunu bozmadan sizi bekler. Bu komutta otur bekle komutuna göre daha uzun süre bekletilebilir.